Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη ο περιφερειάρχης Αττικής

Στη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του προέδρου του Α. Δρακόπουλου στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τα εγκαίνια  πραγματοποίησε η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Γ. Πουρναρά.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη μεγάλη αυτή προσφορά και επισήμανε ότι η κλιματική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα απαιτεί ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε για τον λόγο αυτόν και η Κυβέρνηση δημιούργησε ξεχωριστό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ισχυρή βούληση και της Περιφέρειας Αττικής να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος και του έμψυχου δυναμικού του στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει για την καλύτερη προστασία των πολιτών. 

Επίσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το αξιόμαχο Πυροσβεστικό Σώμα μπροστά στα νέα δεδομένα και ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής το έχει ενισχύσει με 35 οχήματα διαφόρων τύπων. Η αγορά τους, ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφαλίστηκε από το ΠΕΠ Αττικής. Στόχος της σχετικής πρωτοβουλίας είναι η συμβολή και της Περιφέρειας στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, για την αντιμετώπιση περιστατικών δασικών πυρκαγιών, καθώς και πυρκαγιών σε βιομηχανικές περιοχές και πολυώροφα κτήρια.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για τα εγκαίνια του νέου κέντρου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet