Στα εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στα εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους ο Γ. Πατούλης

Στα εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους της Μονάδας Μεταμόσχευσης  Μυελού των  Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», παρέστη ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Το Κέντρο που αποτελεί το σπουδαιότερο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» -μετά τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά- έχει στόχο να προσφέρει, με την πρωτοποριακή αυτή θεραπεία, την ίαση σε παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο και δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. 

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης εξήρε το σημαντικό έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, «που έχει αλλάξει τα δεδομένα της παιδιατρικής ογκολογικής κάλυψης στη χώρα μας», όπως είπε και μίλησε για «την τεράστια προσφορά της στους ασθενείς και στην ελληνική κοινωνία». 

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Παρακολουθώ το σημαντικό έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ τα τελευταία τριάντα χρόνια και θέλω να συγχαρώ θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για όσα έχει προσφέρει στα παιδιά που πάσχουν καρκίνο και στις οικογένειες τους.

»Το νέο αυτό Κέντρο αποτελεί ένα έργο σταθμό για το σύστημα Υγείας και την παιδιατρική περίθαλψη στη χώρα μας.

»Εμείς θα παραμείνουμε αρωγοί στο έργο της Ελπίδας. Επί της προεδρίας μου στην ΚΕΔΕ δημιουργήσαμε την υποδομή για τη συμμετοχή των Δήμων στη δωρεά μυελού των οστών, ενώ ως περιφερειάρχης Αττικής θα δρομολογήσω σειρά δράσεων για τη στήριξη του σημαντικού αυτού έργου, αρχής γενομένης με την τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου στο νοσοκομείο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet