Στα εγκαίνια του νέου ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» ο Γιώργος Πατούλης
Κοινωνία

Στα εγκαίνια του νέου ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» ο Γιώργος Πατούλης

Την «προτεραιότητα που θα συνεχίσει να δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη στήριξη Δομών που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία και σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, παρουσία και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στην εκδήλωση εγκαινίων παραβρέθηκαν η βουλευτής της Ν.Δ. Ο. Κεφαλογιάννη, η πρώην υπουργός Θ. Φωτίου εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής Ρ. Δούρου, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής Γ. Σγουρός, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Επίσης παρόντες ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σ. Σπυρίδων, η διευθύντρια του ΚΔΑΠ Χ.Λώρη, η διευθύντρια του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μ. Μπαζώρα, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Ν. Φαρμάκης, οι μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Φθιώτιδος Συμεών, Περιστερίου Γρηγόριος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία απευθύνεται σε παιδιά, νέους, και ενήλικες με αναπηρία. Σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών με Αναπηρία είναι η δημιουργική απασχόλησή τους μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό-συγγενικό περιβάλλον τους.

Ο κ. Πατούλης μετά την κοπή της κορδέλας στο πλαίσιο των εγκαινίων, ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξήρε το σημαντικό και πλούσιο κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και τη διαρκή βούληση του αρχιεπισκόπου να στέκεται ενεργά δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Σ’ αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος στη στήριξη από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής των κοινωνικών δομών του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους.

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι πάνω απ΄όλα ο άνθρωπος και ειδικά οι συμπολίτες μας με αναπηρία, που χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και τη διαμόρφωση συνθηκών που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στην κοινωνία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία θα συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την έμπρακτη προσφορά σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη όπως είναι τα άτομα με αναπηρία. Μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να έχουν τέτοιου είδους συμπράξεις και συμμαχίες καθώς ο στόχος μας είναι κοινός. Η προσφορά στο συνάνθρωπο. Ως Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουμε ενεργά στο πλευρό της Εκκλησίας, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet