Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής εντόπισαν κρούσματα παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας υποψηφίων οδηγών
Κοινωνία

Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής εντόπισαν κρούσματα παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας υποψηφίων οδηγών

Στη συμβολική επιβράβευση των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Δ. Αττικής τα οποία συνέβαλαν στον εντοπισμό κρουσμάτων παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους Κατερίνα Αυγούστη, Κώστα Κανταλή και Γιάννη Μπότση, οι οποίοι συνέβαλαν στον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων, που πρόσφατα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ο περιφερειάρχης παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλου, του γενικού διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, Η. Δόλγυρα και στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης, επιβράβευσε τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι με την υποδειγματική στάση τους απέδειξαν έμπρακτα ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει στελεχιακό δυναμικό, το οποίο το διακρίνει η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός και η επιστημονική κατάρτιση.

Με αφορμή την στάση των τριών εργαζομένων ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η περίπτωση των συγκεκριμένων υπαλλήλων μας, είναι αντιπροσωπευτική και αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει στελεχιακό δυναμικό με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

»Σας καλώ να συνεργαστούμε στενά για να καταφέρουμε μαζί να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας σας και να εξαλείψουμε κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και διαδικασία που ευνοεί φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνουμε μηδενική ανοχή.

»Η συνάντηση μαζί σας περιέχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, μέσω του οποίου αναδεικνύεται ότι οι υπηρεσίες μας διαθέτουν εργαζόμενους με ήθος και αίσθημα ευθύνης.

»Μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων στρατηγικών αξόνων συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εξασφάλιση ισονομίας και διαφάνειας, στην ψηφιακή αναβάθμιση, στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, στην ενίσχυση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας.

»Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και ο γ. διευθυντής και σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε νέες σημαντικές παρεμβάσεις».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι η επιβράβευση των συγκεκριμένων στελεχών «αποτελεί ηθική υποχρέωση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει, ορισμένες φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου με διαφάνεια και ισονομία να ανταποκριθεί στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Προς αυτή την κατεύθυνση και ο κ. Δόλγυρας τόνισε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα πολλές φορές οι εργαζόμενοι απειλούνται από κυκλώματα διαφθοράς, σημειώνοντας:

«Με εντατική εργασία, υπερωρίες, απασχόληση ακόμα και τα Σαββατοκύριακα έχουμε καταφέρει να μειώσουμε δραστικά τον όγκο εργασίας.

»Στα σημαντικά επιτεύγματα των προσπαθειών μας συμπεριλαμβάνεται και η καθιέρωση των προσωρινών διπλωμάτων οδήγησης -διαδικασία η οποία συνέβαλλε καθοριστικά στην εξάλειψη του γρηγορόσημου και των κυκλωμάτων διαφθοράς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet