Στην έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδoς ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στην έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδoς ο Γ. Πατούλης

Κομβικό για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου χαρακτήρισε το έργο του νομικού κόσμου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας Των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύστασή του.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γ. Σταματογιάννης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσός και πολλοί εκπρόσωποι της δικαστικής ηγεσίας της χώρας.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, και αφού εξήρε τα «100 χρόνια αδιάκοπης και μαχητικής παρουσίας» του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δήλωσε: 

«Οι  δικηγορικοί σύλλογοι βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Με το έργο τους εμπέδωσαν στην κοινωνία το αίσθημα δικαιοσύνης, βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε πολύτιμη την προσφορά του δικηγορικού κόσμου στην άσκηση της δημόσιας διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι συνδράμει στον καθορισμό ενός σαφούς νομικού πλαισίου «προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε εποχής», ενώ όπως ανέφερε, μεριμνά «για την πιστή τήρηση των νόμων, προάγοντας τη διαφάνεια, τις σύννομες διαδικασίες και τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της Ολομέλειας, «τις οποίες με μεγάλη χαρά στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής», όπως σημείωσε αλλά και να βρει ο επόμενος αιώνας το ίδιο μάχιμο και διεκδικητικό τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, με τον οποίο, όπως επισήμανε η Περιφέρεια έχει μια αγαστή συνεργασία και συμπόρευση για τα συμφέροντα όχι μόνο της πόλης, αλλά και συνολικά της Αττικής μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet