Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό ο Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης έναρξης των εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στο Άλσος Βεΐκου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ο υπ. Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, ο υπ. Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, η υπ. Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ο υπ. Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο αν. υπουργός Μεταφορών, Ι. Κεφαλογιάννης, ο υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης, ο γ. γραμματέας Δ. Επενδύσεων, Δ. Σκάλκος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλος, βουλευτές και δήμαρχοι.

Επίσης, παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Ν. Κουρέτας, και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κ. Μιτζάλης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 1,2 δισ. ευρώ, που αφορά 15 νέους σταθμούς, με τη Γραμμή 4 να καλύπτει, όταν ολοκληρωθεί, περιοχές από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδή, αλλά και περιοχές πυκνοκατοικημένες, όπως Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός.

Συγκεκριμένα, η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει 15 νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ήστ, Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή.

Με τη νέα γραμμή εκτιμάται ότι καθημερινά θα μετακινούνται 340.000 επιβάτες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης επισήμανε τα εξής:

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έβαλαν σήμερα τα θεμέλια για την κατασκευή ενός εμβληματικού δημόσιου έργου προϋπολογισμού περίπου 1,2 δισ. ευρώ, την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό, το οποίο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποσυμφορήσει ουσιαστικά πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και να εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κόσμου.

Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Αττικής, το οποίο ήταν για χρόνια στα χαρτιά, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ξεκινά σύντομα ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, που θα δώσει υπεραξία σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Η Αττική και με άλλα εμβληματικά έργα υποδομής που δρομολογούνται, μεταμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται, αλλάζει και γίνεται πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική για τους πολίτες. Συνεχίζουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet