Στην εορταστική εκδήλωση για τα 144 χρόνια προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στην εορταστική εκδήλωση για τα 144 χρόνια προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο περιφερειάρχης Αττικής

Το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει για σχεδόν 1,5 αιώνα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), εξήρε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 144 χρόνων προσφοράς του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία μελών της κυβέρνησης, του δημάρχου Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη και εκπροσώπων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε μεγάλη Έκθεση, για τις δράσεις και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο Ζάππειο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Α. Αυγερινός.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην άοκνη προσφορά του κάθε Έλληνα ερυθροσταυρίτη υπέρ του συνανθρώπου, υπέρ της χώρας και υπέρ της κάθε πόλης και κάθε γειτονιάς, που μπορεί να επλήγησαν και χρειάστηκαν ανθρωπιστική βοήθεια και επισήμανε πως όλοι οι  εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΕΕΣ είναι οι ανώνυμοι ήρωες που συντρέχουν στην ανάγκη της κοινωνίας μας, κάνοντας  πράξη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση.

«Τιμούμε την αδιάκοπη παρουσία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πορεία των 144  ετών, που σπεύδει πάντα αρωγός στην έκτακτη ανάγκη. Που εκπαιδεύει τους εθελοντές και το δυναμικό του για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, και στέκει διαχρονικά δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα εστίασε στην προσφορά του ΕΕΣ την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, τονίζοντας πως «προσέτρεξε ουσιαστικά, στην ανακούφιση των πολιτών και τις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί δραματικότερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων».

«Στις δύσκολες ώρες, που η φυσική ή η ανθρώπινη καταστροφή, η ασθένεια , η επιδημία, μαυρίζουν κι ανατρέπουν τις ζωές των συμπολιτών μας, ο ερυθροσταυρίτης και η ερυθροσταυρίτισσα είναι το παράδειγμα του ήρωα ανάμεσα μας που μας δίνει το  κουράγιο να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αποτελούν ισχυρό πρότυπο και πηγή έμπνευσης για να ελπίσουμε ξανά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και αφού συνεχάρη εκ μέρους όλων των πολιτών της Αττικής τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και προσωπικά τον πρόεδρό του, Α. Αυγερινό, για τη διαρκή δράση και την προσφορά του στους πολίτες, διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ο ΙΣΑ θα συνεχίσουν να είναι ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο έργο του ΕΕΣ, μέσα και από την περαιτέρω ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet