Στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε εμπρός στον ανδριάντα του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην πλατεία Μητροπόλεως, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητή Ν. Ουζούνογλου.

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Στην τελετή παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης, στις 29 Μαΐου, 567 χρόνων από την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ε. Σκιαδάς, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων και η πρόεδρος της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, Ε. Αναπιώτη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Τιμούμε σήμερα τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, έναν άξιο άνδρα, έναν ήρωα που υπερασπίστηκε την πατρογονική γη με απαράμιλλο θάρρος, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Χρέος μας είναι να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη όχι μόνο κάθε χρόνο σε αυτή τη θλιβερή επέτειο, αλλά συνεχώς. Καθήκον μας είναι επίσης να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των σωματείων και συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών με στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών τους, όπως και να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ιστορίας τους, απέναντι σε κάθε πρόκληση. Θα είμαστε στο πλευρό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet