Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Ιωνικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής ύψους 12,3 εκατ. ευρώ
Κοινωνία

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Ιωνικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής ύψους 12,3 εκατ. ευρώ

Με το συνολικό ποσό των 12.318.057,76 ευρώ συμβάλλει η Περιφέρεια Αττικής στην υλοποίηση του  συγκροτήματος του Ιωνικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, δίπλα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, με την τροποποιητική απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με ποσό αυξημένο κατά περίπου 800.000 ευρώ την κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Ιωνικό Κέντρο. Το σχετικό ποσό έχει εξασφαλιστεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η υπογραφή της απόφασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, της αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και της διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη στήριξη και τη σημαντική συνδρομή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού. «Είναι ένα έργο προσβάσιμο σε όλους, αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας η οποία γίνεται από την τοπική μας περιοχή και από την τοπική μας εκκλησία», δήλωσε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από την πλευρά του επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της σε αυτό το έργο συμβάλλει έμπρακτα στην ανέγερση ενός σημαντικού θρησκευτικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου, το οποίο θα μπορεί θα είναι ανοιχτό, όχι μόνο για τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, αλλά και όλης της Αττικής».

Το έργο

Το Ιωνικό Κέντρο θα έχει ως στόχο του τη διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και θα συνδυάζει την πίστη, την παιδεία, την ανάπτυξη, την προσφορά και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων το έργο είναι τεσσάρων επιπέδων. Θα έχει χώρο στάθμευσης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία πλατείας και Πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο με συνολική επιφάνεια περίπου 4.560 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, θα κατασκευαστούν υποστρώματα, κανάλια συλλογής και απορροής ομβρίων υδάτων, ενώ θα τοποθετηθούν κατάλληλα φωτιστικά σώματα, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, θέσεις ποδηλάτων κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet