Στη μεγάλη πυρκαγιά της Αναβύσσου μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στη μεγάλη πυρκαγιά της Αναβύσσου μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μετέβη στην Ανάβυσσο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Σ. Κολοκούρη, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης και τον δήμαρχο Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση. Με εντολή του κ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την Πυροσβεστική, αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά και υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή επιχειρούν 17 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Ανατολικής Αττικής, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινού και με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλου, για την εκτίμηση της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και δυστυχώς το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

»Η Περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε, με τον μηχανισμό της, στη διαχείριση της κατάστασης, συνδράμοντας με 17 υδροφόρες οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς, βοηθώντας το έργο της πυροσβεστικής.

»Προτεραιότητά μας αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά για την υγεία τους και σε αυτό το πλαίσιο, στην προστασία αυτής της κατηγορίας των πολιτών, δίνουμε προτεραιότητα.

»Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της φωτιάς και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον δήμαρχο Σαρωνικού και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό στην αντιμετώπιση της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet