Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας ο περιφερειάρχης Αττικής

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, εκπροσώπων της  πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, φορέων και σωματείων, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20/9 οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της
Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). Το πρωί έγινε επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό της Αθήνας και δέηση στο μνημείο του Εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθώς και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ, Α. Οραήλογλου.

Στις 12 το μεσημέρι έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:30 ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Ανατολής και η Επανάστασης του 1821».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης συμβολίζει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ιστορικά γεγονότα  όπως αυτό, τονίζοντας:

«Είναι ιερή υποχρέωσή μας η έκφραση τιμής και σεβασμού απέναντι στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Σήμερα είναι ημέρα θλίψης αλλά και αναγέννησης. Είναι ημέρα μνήμης που εδώ και 98 χρόνια ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την παρακαταθήκη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν. Ο λαός μας, όπου και αν βρεθεί, μεγαλουργεί και το αποδεικνύει σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η Ελλάδα, μέσα από την ιστορία της και τον πολιτισμό της, μπορεί να ελπίζει για το μέλλον των παιδιών μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ήρωές μας που θυσίασαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τις αξίες και την πατρίδα μας. Αποτελεί χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ελληνισμός».

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος, βουλευτές, ο προέδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Α. Οραήλογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γ. Δημόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Μ. Βιδάλη, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet