Στις εκδηλώσεις στη Λάρισα προς τιμήν του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις στη Λάρισα προς τιμήν του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, ο περιφερειάρχης Αττικής

Στις εκδηλώσεις προς τιμήν του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, με τίτλο «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή», που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας η αποκάλυψη του αντιγράφου της προτομής του Ιπποκράτη που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Κω, η οποία είναι δωρεά του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και τοποθετήθηκε μπροστά από το αμφιθέατρο «Ιπποκράτης». Την αποκάλυψη έκαναν ο κ.  Πατούλης και ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, τ. υπουργός.

Παράλληλα, φύτευσαν έναν πλάτανο στον κήπο της Βιόπολης, μια συμβολική κίνηση καθώς, σύμφωνα με τον μύθο, κάτω από έναν πλάτανο ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του στην Κω.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο καθ. Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας, πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Τσούγκος Χρυσοβαλάντης–Ιωάννης, αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Στέφανος Γερουλάνος, καθ. Χειρουργικής και τ. καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής, ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ερρύκος Ντινάν», Σωτήριος Πράπας, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, o κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, πρόεδρος Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet