Στις εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στις εορταστικές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021» ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στις επετειακές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021» που είναι σε εξέλιξη στην Ύδρα, και πραγματοποιούνται με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Tο βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου ο περιφερειάρχης, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, συμμετείχε στην επιστημονική εκδήλωση για τον Αμερικανικό Φιλελληνισμό, με θέμα «Οι Αμερικανοί Φιλέλληνες της Ύδρας: George Jarvis και William Washington». Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνου από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο της Ύδρας.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζει τις επετειακές εκδηλώσεις με ποσό που πλησιάζει τις 40 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Τον περιφερειάρχη, τον οποίο υποδέχθηκε στο νησί ο δήμαρχος Γ. Κουκουδάκης, συνοδεύουν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη.

Γ. Πατούλης: Οι Φιλέλληνες συνέδραμαν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην επιστημονική εκδήλωση για τον Φιλελληνισμό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Αμερικανούς Φιλέλληνες, οι οποίοι στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την Ελληνική Επανάσταση και συνέβαλαν στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Μάλιστα, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς οι εκδηλώσεις στην Ύδρα πραγματοποιούνται παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάϊατ, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ένα πραγματικό φιλέλληνα της σύγχρονης εποχής».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι «από το Παρίσι μέχρι την Οδησσό, από τις ΗΠΑ και τη μακρινή Αϊτή μέχρι την καρδιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Φιλέλληνες συνέδραμαν από την αρχή τις πρώτες μυστικές οργανώσεις των Ελλήνων και έκαναν γνωστά τα δίκαια αιτήματα του Έθνους, μέσα από την πολιτική δράση τους, την τέχνη, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη δημοσιογραφία. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 υπήρξε το πρώτο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της νεωτερικότητας, που άνοιξε τον δρόμο για τη Γαλλική Επανάσταση το 1789 και μπόλιασε με τις δημοκρατικές, φιλελεύθερες αρχές της όλα τα επαναστατικά κινήματα των αρχών του 19ου αιώνα, μεταξύ των οποίων και την Ελληνική Επανάσταση. Οι Έλληνες είμαστε αιωνίως ευγνώμονες στους ξένους ήρωές μας. Διακόσια χρόνια μετά, το παράδειγμά τους είναι για πάντα ζωντανό στις καρδιές μας, να μας δείχνει το καθήκον κάθε ελεύθερου ανθρώπου να μάχεται μέχρις εσχάτων για την ελευθερία, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet