Στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Αλίμου και της Λεοντείου Σχολής ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Αλίμου και της Λεοντείου Σχολής ο Γ. Πατούλης

Με αφορμή τη σημερινή (14/9) έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στους αγιασμούς που τελέστηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, όπου παρέστη και ο δήμαρχος Αλίμου, Α. Κονδύλης, καθώς και στη Λεόντειο Σχολή στην Αθήνα.

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό μία καλή και δημιουργική χρονιά, επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών κανόνων για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών από την πανδημία, που είναι προτεραιότητα.

Κατά την τελετή του αγιασμού στο Γυμνάσιο Αλίμου ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από τις άλλες, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Φέτος θα πρέπει να συνδυάσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την αποτελεσματική προάσπιση της υγείας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, όλοι έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε, διότι η διασφάλιση της υγείας αποτελεί τόσο ατομική όσο και εθνική υπόθεση. Η σημερινή άψογη εικόνα του σχολείου σας, μας κάνει να ελπίζουμε ότι όλοι μαζί συντεταγμένα, με ενότητα, σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών και με ασπίδα την επιστημονική γνώση, χρησιμοποιώντας ως μέτρο προφύλαξης τη μάσκα, ως ανάχωμα στη μεταδοτικότητα της λοίμωξης, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στη μάχη ενάντια με την πανδημία».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό τόνισε ότι επέλεξε το 2ο γυμνάσιο Αλίμου για συμβολικούς λόγους, καθώς η συγκεκριμένη σχολική μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση της σχολικής στέγης και το οποίο προβλέπει την ενίσχυση 31 σχολείων της Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σχολικών αιθουσών και άλλων υποδομών.  

«Με την ιδιότητα και του γιατρού, οφείλω να σας πω ότι σήμερα είναι μία μέρα ελπίδας, καθώς είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα εργαστούμε συνδυάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γνώση με την ασφάλεια. Τον Μάρτιο ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε πει ότι πρέπει γρήγορα τα σχολεία να κλείσουν. Σήμερα, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, λέμε ότι θα πρέπει λειτουργήσουν, αλλά με απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια, την υγεία και με απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων. Σε αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε όλοι το μεγάλο “παρών”. Συγχαρητήρια για τη συλλογική προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που καταβάλατε, καλή δύναμη και όπου μπορούμε εμείς θα είμαστε δίπλα σας», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στη Λεόντειο Σχολή στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τον αγιασμό και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις σχολικές αίθουσες, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές αλλά και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet