Στον εορτασμό της εθνικής επετείου της  28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ο Γ. Πατούλης

Στις τιμητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρέστη σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε το πρωί, τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Νωρίτερα, πριν από τις 8 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και ακολούθησε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής,  εκπρόσωπος της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σ. Κοκκινάκης, ο Ν. Κακλαμάνης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως.

Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Υγείας, Αθ. Πλεύρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Φίλης, από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Β. Γκεγκέρογλου, από την Ελληνική Λύση ο Β. Βιλιάρδος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ι. Σαρμάς, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, ο γενικός επίτροπος Τακτικού Διοικητικού Δικαστηρίου, Δ. Κωστάκης, η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου, Ε. Βελόνη, η ειδική γραμματέας Ν. Δάνδολου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Σπ. Αδαμόπουλος, η εκπρόσωπος της Δύναμης Ζωής Ε. Βασιλόπουλου, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία για την Αττική, Γ. Δημητρίου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Φ. Δαλιάνη, η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Αβραμοπούλου και η Π.Σ. Δ. Αγγελάκη. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. 

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet