Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Κολέγιο Αθηνών, ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο Κολέγιο Αθηνών, ο περιφερειάρχης Αττικής

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει προγράμματα και δράσεις ρομποτικής τεχνολογίας για τα παιδιά της Αττικής με στόχο να διευρύνουν τις γνώσεις τους, αλλά και να μυηθούν στα μυστικά της καινοτομίας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 26 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών, ο κ. Πατούλης βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην εισαγωγή της Μεθοδολογίας STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Μέση Εκπαίδευση, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas Ι. Σομαλακίδη.

Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών Κ. Συνολάκης και τον ξενάγησε στις κατασκευές και τις δημιουργίες των μαθητών, οι οποίοι εφάρμοσαν την τεχνολογία της ρομποτικής σε «έξυπνες» και καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά για το τιμητικό βραβείο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δημιουργίες των παιδιών και τα συνεχάρη θερμά, επισημαίνοντας πως αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον. «Μας εμπνέετε και μας δίνετε κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο έξυπνες και πιο λειτουργικές, με όχημα την τεχνολογία και τη ρομποτική» σημείωσε.

«Στα πρόσωπά σας αντικρίζουμε το μέλλον» ανέφερε απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και πρόσθεσε: «Διαπιστώνουμε με περηφάνια και συγκίνηση για τα επιτεύγματά σας ότι η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας, η επιστήμη στην πράξη, οι εφαρμογές του προγραμματισμού, μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, με σκοπό τη βελτίωσή της.

Τα παιδιά μας, τα οποία θέλω να συγχαρώ για την προσπάθειά τους, σήμερα επιβραβεύονται έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία ένα σημαντικό ταξίδι προς τη γνώση. Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό, που είναι το επιστέγασμα μιας πορείας μελέτης, σχεδιασμού και προσπάθειας, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε, μέσα από αυτή τη διοργάνωση την οποία φιλοξενεί στα διοικητικά της όρια, να ωφεληθούν, να κινητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά μας σε έναν νέο δημιουργικό τομέα, που συνδέει την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη γνώση και τη δημιουργία. Μια προσπάθεια που επισφραγίζεται από την αγάπη, τη φροντίδα γονιών και δασκάλων.

Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στον δρόμο του μέλλοντος, στηρίζοντας αυτή τη διοργάνωση και προτρέποντας τα παιδιά να ασχολούνται με τη ρομποτική. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους διοργανωτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet