Στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή 7/3 οι ΚΟΕΣ Περιφέρειας και ΙΣΑ
Κοινωνία

Στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή 7/3 οι ΚΟΕΣ Περιφέρειας και ΙΣΑ

Συνεχίζεται και αύριο, Κυριακή 7 Μαρτίου, η διενέργεια δειγματοληπτικών rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Πεδίον του Άρεως (είσοδος πάρκου στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9).

Η δειγματοληψία των rapid tests θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2:30μ.μ. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την υλοποίηση των tests αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο στις 12:30 το μεσημέρι.

Σήμερα (6/3) οι Κινητές Ομάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν 190 δειγματοληπτικά τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Τη δράση συντόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα, Λ. Κοσμόπουλος, ενώ το σημείο επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Ελευσίνας, Α. Οικονόμου.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίδεται σε εθνικό επίπεδο και δίπλα στον πολίτη. Συμβάλλουμε έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Για τον λόγο αυτό υλοποιούμε καθημερινά δειγματοληπτικά τεστ τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού».

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των διοικητικών δομών της Περιφέρειας Αττικής, κοινωνικές δομές αλλά και μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μια προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία αυτή, εκτός από τα rapid tests προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών θετικών κρουσμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet