Σε συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Σε συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση ο περιφερειάρχης Αττικής

Τις δράσεις που ήδη υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 6ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και την οικονομική ιστοσελίδα insider.gr, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) Σ. Παπαευθυμίου.

Το συνέδριο χαιρέτισαν επίσης ο υπ. Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής, ο γ. γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, η γ. γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλ. Σδούκου, ο γ. γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ε. Μπακογιάννης, ο γ. γραμματέας Μεταφορών Γ. Ξιφαράς.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής και μέσω του ΕΔΣΝΑ δρομολογείται η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης και στον τομέα της συλλογής αποβλήτων, ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων.

«Η Αττική έχει έναν από τους πλέον γερασμένους στόλους απορριμματοφόρων και με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 2.000 οχήματα χρήζουν αντικατάστασης, με τα περισσότερα να χρησιμοποιούνται ήδη πάνω από 20 έτη. Η αντικατάστασή τους θα προφέρει σημαντικά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για το συνέδριο της ηλεκτροκίνησης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet