Στο 2ο Δημοτικό Μελισσίων ο Γ. Πατούλης για την παρουσίαση προγράμματος ανακύκλωσης
Κοινωνία

Στο 2ο Δημοτικό Μελισσίων ο Γ. Πατούλης για την παρουσίαση προγράμματος ανακύκλωσης

«Όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία να μπει η ανακύκλωση δυναμικά στη ζωή και την καθημερινότητά μας» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μιλώντας στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, στο πλαίσιο της παρουσίασης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος καλωσόρισε τον περιφερειάρχη και τον ευχαρίστησε «για την εποικοδομητική συνεργασία στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανακύκλωσης στην Αττική», η αντιπεριφερειάρχης Λ. Κεφαλογιάννη, η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης Τσουχνίκας Ηλ. και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλ. Σιώμος. Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου Α. Μπακουρτζή.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τον Ολυμπιονίκη της Πετοσφαίρισης Β. Κουρνέτα για την αξία της ανακύκλωσης, η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τη διαλογή στην πηγή. Στη συνέχεια, τα παιδιά κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου με τη βοήθεια των γυμναστών του σχολείου χωρίστηκαν σε ομάδες, γνώρισαν τον μπλε και κίτρινο κάδο και έπαιξαν ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας με ανακυκλώσιμα υλικά. Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στόχος είναι με διαδραστικό τρόπο να μάθουν τα παιδιά για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον και την πόλη, ενώ στα σχολεία που θα συμμετέχουν, θα τοποθετηθούν δωρεάν μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες και μπλε και κίτρινοι κάδοι στους προαύλιους χώρους.

«Το στοίχημα της ανακύκλωσης θα το κερδίσουμε όλοι μαζί»

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους μικρούς μαθητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το ενδιαφέρον, αλλά και την πολύ καλή ενημέρωση που έχουν σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα και τόνισε πως για την Περιφέρεια Αττικής, η ενίσχυση της ανακύκλωσης είναι απόλυτη προτεραιότητα. «Με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες έχουμε αναλάβει σε συνεργασία με τους Δήμους, αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια-Πρωταθλήτρια στον τομέα της ανακύκλωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό το όραμά μας το χτίζουμε σιγά-σιγά με πράξεις και όχι με λόγια. Εσείς τα παιδιά που είστε το μέλλον μας πρέπει να μάθετε να ανακυκλώνετε όπως και οι γονείς σας στο σπίτι, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς σας. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής, συνδράμοντας ουσιαστικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχουμε σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα διανομής κάδων ανακύκλωσης και σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους Δήμους της Αττικής και σύντομα θα έρθουμε και εδώ στο Δήμο σας. Θα είμαστε δίπλα σας, παρέχοντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει μέρος της ζωής μας ο σεβασμός στο περιβάλλον. Και εσείς παιδιά σε αυτό το έργο που έχουμε αναλάβει μας δείχνετε τον δρόμο. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκο όσο και τη δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, καθώς βέβαια και τη συνεργάτιδα μου, αντιπεριφερειάρχη Λ. Κεφαλογιάννη για την άψογη συνεργασία. Το στοίχημα της ανακύκλωσης θα το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά αναφέρει σχετικά: «Ο Δήμος Πεντέλης πρωταγωνιστεί στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Και σε αυτό τον αγώνα είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η κατάλληλη περιβαλλοντική εκπαίδευση, διότι τα παιδιά είναι πιο δεκτικά, διαμορφώνουν τάσεις, δεξιότητες και συνήθειες, που αυτές τα συντροφεύουν και στο υπόλοιπο της ζωής τους. Τα παιδιά οι σημαντικότεροι σύμμαχοι μας για την προστασία του Περιβάλλοντος. Ο Δήμος μας από τη νέα σχολική χρονιά θα επεκτείνει τις δράσεις ευαισθητοποίησης για την ξεχωριστή συλλογή των αποβλήτων σε όλα τα σχολεία της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet