Συζήτηση-απολογισμός για τη διαχείριση των πυρκαγιών στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
(Πηγή: eurokinissi)
Κοινωνία

Συζήτηση-απολογισμός για τη διαχείριση των πυρκαγιών στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του συστήματος πολιτικής προστασίας, την έμφαση στην πρόληψη και την ανάγκη βελτιστοποίησης του συντονισμού των δράσεων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους που διαχειρίζονται αυτά τα γεγονότα, προσδιόρισε ως τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25/8) στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αντικείμενο τις πρόσφατες φωτιές στην Αττική.

«H Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με στόχο τη διασφάλιση της έγκαιρης και άμεσης αντιμετώπισης και διαχείρισης των κρίσεων», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τη συνδρομή της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης και τις πρωτοβουλίες στήριξης των πυροσβεστών, εθελοντών και πληγέντων από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις, αλλά και τις προτάσεις τους σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών, δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Βρεττός, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης, ο δήμαρχος Διονύσου, Γ. Καλαφατέλης και ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χ. Στάθης, ενώ στο συμβούλιο εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Κηφισιάς. Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ουσιαστική συνδρομή του στην αντιμετώπιση της φωτιάς και ακολούθως στη στήριξη των πληγέντων.  

«Δεν κρυφτήκαμε, τα στελέχη μας ήταν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Αποτιμώντας την παρουσία της Περιφέρειας καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το πολιτικό προσωπικό και τα στελέχη της Περιφέρειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην «πρώτη γραμμή» της προσπάθειας για την ανάσχεση των πυρκαγιών, 24 ώρες το 24ωρο, κινούμενοι πάντα στο όριο που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις αρμοδιότητές τους. «Δεν κρυφτήκαμε και δεν επικαλεστήκαμε αναρμοδιότητα, αλλά δώσαμε τη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε αναλυτικά για το τι συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet