Συνάντηση Γ. Πατούλη με γ.γ. υπ. Υγείας για τη δράση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη μάχη κατά του «Covid-19»
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με γ.γ. υπ. Υγείας για τη δράση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη μάχη κατά του «Covid-19»

To Πρόγραμμα Δράσης του υπουργείου Υγείας για την ένταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλο.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρόκειται να λάβει το υπουργείο Υγείας, καθώς και οι προτάσεις του ΙΣΑ, για την ενίσχυση του προγράμματος. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια επαφών και συνομιλιών που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Πατούλης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την ένταξη των ιδιωτών ιατρών στην αναχαίτιση της επιδημίας και την ανάπτυξη του συστήματος Τηλεϊατρικής.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που πήραν για τη στήριξη του υγειονομικού συστήματος και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο κ. Πατούλης συγκάλεσε για το Σάββατο 4/4, στις 1μ.μ., έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, με τον κ. Κωτσιόπουλο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε από τον γ. γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο για τις σημαντικές δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη της ΠΦΥ στην αναχαίτιση της επιδημίας. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των επαφών και των συζητήσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο και ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την κάλυψη τόσο των ασθενών με Covid-19 όσο και των χρονίως πασχόντων. Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι πολλές από τις προτάσεις του ΙΣΑ έγιναν αποδεκτές και αύριο πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΙΣΑ, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διευκρινιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στο να γίνει αποδεκτό το Πρόγραμμα Δράσεων για την ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας και να εφαρμοστεί κατά το καλύτερο δυνατό από το ιατρικό κόσμο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet