Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Η δρομολόγηση συνεργασίας με στόχο την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και τη μαθησιακή στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), Κωνσταντίνο Δέρβο.

Ειδικότερα συζητήθηκε η από κοινού εκπόνηση ενός προγράμματος για την επιμόρφωση αναλφάβητων Ρομά, με στόχο την καλύτερη ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό, αλλά και στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση, στη δρομολόγηση συνεργειών που θα έχουν στόχο την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση της καινοτομίας, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας είναι οι πολιτικές στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης του επιχειρείν, το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

«Προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και να αναδείξουμε κάθε βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι προσδοκά σε μία γόνιμη συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, σε αυτό το πλαίσιο.

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζουμε έμπρακτα τη νεολαία της πατρίδας μας. Βούλησή μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους νέους μας και να τους προσφέρουμε σύγχρονα εργαλεία επιμόρφωσης, δημιουργώντας ένα ρεύμα βιώσιμης ανάπτυξης – ελπίδα για το μέλλον της νεολαίας και της πατρίδας μας», υπογράμμισε. Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τρόποι συνεργασίας για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Πάρκο «Τρίτση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet