Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη
Κοινωνία

Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο μηδέν, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Κατά τη συνάντηση, και αφού επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η διαχρονικά πολύ καλή σχέση φιλίας και συνεργασίας που διατηρούν, εξετάστηκαν τρόποι δρομολόγησης κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη του ομογενειακού ελληνισμού και του ορθόδοξου στοιχείου.

«Με τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας, η Ελληνική Αρχιεπισκοπή περνά σε μία νέα εποχή, η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπό την άξια ηγεσία σας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης στον κ. Ελπιδοφόρο, με τον αρχιεπίσκοπο να τον ευχαριστεί για τη διαχρονική στήριξη του και συνδρομή στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και με τη συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και στην ελληνική ομογένεια, τόνισε ότι μερικά από τα πεδία όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις είναι ο τουρισμός, με έμφαση τον τουρισμό υγείας, με δεδομένη και την παγκόσμια απήχηση της Ιπποκρατικής σκέψης, η υγεία, αλλά και η παιδεία, μέσα από εκδηλώσεις σε ομογενειακά σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος διατύπωσε τη βούλησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον σεβασμιώτατο αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο γι΄ αυτή τη συνάντηση. Χαίρομαι πάντα όταν τον βλέπω καθώς με τιμά με τη φιλία του από την εποχή που ήταν επίσκοπος της Χάλκης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί για το πατριαρχείο και την ελληνική ομογένεια, με την οποία διατηρούμε άρρηκτους δεσμούς και η συμβολή της στην στήριξη της χώρας μας είναι σημαντική. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργειες προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού, τον οποίο ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε με όλη μας την καρδιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet