Συνδικάτο ΟΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής για τη Φυλή
Κοινωνία

Συνδικάτο ΟΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής για τη Φυλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της Περιφέρειας Αττικής για την για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) της Φυλής προγραμματίζει την Τετάρτη 24/2, στο κτήριο της Περιφέρειας (Λεωφ. Συγγρού 15-17), το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμούς Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής. Προσκαλεί δε να συμμετάσχουν σε αυτήνόλα τα σωματεία του κλάδου και οι εργαζόμενοι.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας, εν μέσω πανδημίας, σαν την κλέφτρα στο σκοτάδι, φέρνει για ψήφιση την περιβαλλοντική μελέτη για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) της Φυλής, η οποία διαιωνίζει και αυξάνει το αίσχος που υπάρχει» σημειώνει το Συνδικάτο και διεκδικεί:

  • Να επιστραφεί η μελέτη ως απαράδεκτη.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΧΥΤΑ.
  • Να μπει τέρμα στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet