Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής με Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με στόχο επεμβάσεις σε περιοχές επικίνδυνες για πλημμυρικά φαινόμενα
Κοινωνία

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής με Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με στόχο επεμβάσεις σε περιοχές επικίνδυνες για πλημμυρικά φαινόμενα

Σε πλήρη και εξειδικευμένη χαρτογράφηση των σημείων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, με αφορμή τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο BEYOND του ΕΑΑ, στο πλαίσιο και της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε πριν λίγους μήνες η Περιφέρεια με το ΕΑΑ, αλλά και το ΕΚΠΑ, με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για την εκτίμηση κινδύνων από φυσικές καταστροφές στην Αττική.

Στόχος, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, κατά τη σημερινή (30/8) συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας με τον διευθυντή Ερευνών του ΕΑΑ, Δρ. Χ. Κοντοέ και μέλη της επιστημονικής ομάδας του Αστεροσκοπείου, είναι να γίνει άμεσα μία προτεραιοποίηση των επεμβάσεων που απαιτούνται βάσει των επιστημονικών χαρτογραφήσεων, για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών.

Στη συνάντηση μετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

«Με τη συνδρομή των επιστημονικών φορέων με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε θα διαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη για να ιχνηλατήσουμε και να έχουμε πλήρη εικόνα των αναγκών που έχουν προκύψει στην Αττική μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΑΑ προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και δράσεις σε εθελοντές, πολίτες και μαθητές σχολείων, προκειμένου να γνωρίζουν πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα, με στόχο την καλύτερη προστασία τους.

Διαβάστε αναλυτικά για τη συνάντηση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet