Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Πολωνίας για κοινές αναπτυξιακές δράσεις
Κοινωνία

Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Πολωνίας για κοινές αναπτυξιακές δράσεις

Συνάντηση με τον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart, αλλά και μέλη του κοινοβουλίου της Πολωνίας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στην πολωνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι εξής: Stanisław Derehajło αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Patryk Panasiuk, πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα», που δραστηριοποιείται στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας και της ορθοδοξίας, Monika Pawłowska, βουλευτής, Marcin Sekściński, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Magdalena Tymińska, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Οικονομία, Tomasz Wiśniewski, επικεφαλής του Πολιτικού και Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας και Urszula Hopko, Πολιτικό-Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας.

Στη συνάντηση μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης και στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με Περιφέρειες της Πολωνίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι το περιβάλλον, η καινοτομία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός αλλά και ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας.

Ο κ. Πατούλης, αφού αναφέρθηκε στις διαχρονικά καλές σχέσεις των δύο χωρών, εστίασε στη σημασία δρομολόγησης κοινών δράσεων, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η ενίσχυση του brand name και της εξωστρέφειας της Αττικής, είναι στον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζει.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Πολωνικής αντιπροσωπείας έθεσαν προς συζήτηση την προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια Ποντλάσιε, μία από τις μεγαλύτερες, πιο «πράσινες» και πιο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Πολωνίας, σε δράσεις που θα ενισχύουν την οικολογική συνείδηση των πολιτών και θα συμβάλλουν στην «πράσινη» ανάπτυξη, παράλληλα με ζητήματα που σχετίζονται με την ευεξία, την υγιεινή διατροφή αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο απεύθυναν και πρόσκληση στον περιφερειάρχη να επισκεφθεί την Περιφέρεια Ποντλάσιε, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται και έχουν φέρει πολλά αναπτυξιακά οφέλη σε τοπικό επίπεδο. 

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αποδέχθηκε με θέρμη την πρόσκληση  και διατύπωσε τη βούληση της Περιφέρειας να δρομολογηθεί συνεργασία, με έμφαση στο περιβάλλον αλλά και τον τουρισμό.

«Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την Αττική σε μία “πράσινη” Περιφέρεια-πρότυπο υγείας και ευεξίας και σε αυτό το πλαίσιο επενδύουμε σε “πράσινες” πολιτικές και παρεμβάσεις.

»Στον πυρήνα των πολιτικών μας είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική με έμφαση στην ανακύκλωση», ανέφερε και εστίασε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη δημιουργία «υγειονομικών χωριών» στην Αττική, επισημαίνοντας πως δρομολογούνται πολιτικές για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας.

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητες είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων της Αττικής, η διεύρυνση των προγραμμάτων και των δομών υγείας που δίνουν έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο, αλλά και η επιτάχυνση εμβληματικών έργων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Αττική και θα την καταστήσουν ελκυστικό επενδυτικό πόλο.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet