Συνεχίζεται με επιτυχία η πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City» της Περιφέρειας Αττικής στα σχολεία της Αττικής
Κοινωνία

Συνεχίζεται με επιτυχία η πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City» της Περιφέρειας Αττικής στα σχολεία της Αττικής

Με τη συμμετοχή 3.163 μαθητών και μαθητριών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων της Αττικής συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα (26/5 έως 2/6) το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σε σχολεία της Καισαριανής και του Χολαργού που επισκέφθηκε η ομάδα του «The Green City» και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για ακόμη μια φορά τον ενθουσιασμό των παιδιών για την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από τις διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος.

«Ως Περιφέρεια Αττικής, επιστρατεύουμε κάθε δυνατότητα ώστε να προάγουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους πολίτες για την υλοποίηση ενός καθολικού οράματος αλλά και μια αναγκαίας πραγματικότητας: να θέσουμε τις πιο γερές βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι αρχές της αστικής βιωσιμότητας, της πράσινης οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από το εμπνευσμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, αποδεικνύοντας με πράξεις και συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική μας γυρίζει σελίδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της. Συγχαίρω από καρδιάς όλες και όλους όσοι συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις μας, και ιδιαίτερα όλη την μαθητική κοινότητα, που από πολύ νωρίς αντιλαμβάνονται την αξία της ανακύκλωσης και γίνονται ενεργό μέρος μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet