Συνεχίζεται το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «Τhe Green City» από την Περιφέρεια σε σχολεία των Δήμων της Αττικής
Κοινωνία

Συνεχίζεται το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «Τhe Green City» από την Περιφέρεια σε σχολεία των Δήμων της Αττικής

Με έντονο το ενδιαφέρον συμμετοχής από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής συνεχίστηκε και την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου 2023 το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την 2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μαθητές από 23 σχολεία σε 22 Δήμους της Αττικής συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Πιο συγκεκριμένα για την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα εξής σχολεία των Δήμων:

3ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη, 3ο ΓΜΝ Πετρούπολης, 2ο ΓΜΝ Αργυρούπολης, 1ο ΔΣ Αλίμου, 1ο  ΔΣ Ταύρου, 10ο ΔΣ Αγ. Δημητρίου, 8ο ΔΣ Παλαιού Φαλήρου, 13ο ΔΣ Κορυδαλλού, 5ο  και 10ο ΔΣ Αγ. Αναργύρων, 1ο ΔΣ Αγ. Βαρβάρας, 3ο ΔΣ Ασπρόπυργου, 5ο ΔΣ Χαϊδαρίου,  20ο ΔΣ Ιλίου,  Παλλάδιο ΔΣ Ν. Σμύρνης,  5ο ΔΣ  Αμαρουσίου, 1ο ΔΣ Αιγάλεω, 3ο ΓΜΝ Ρέντη, 5ο ΔΣ Μεταμόρφωσης,  ΓΜΝ Μαραθώνα,17ο ΔΣ Περιστερίου,  2ο ΔΣ Γαλατσίου και 5ο  ΝΗΠ Ελευσίνας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος σχετικά, επισημαίνει:

«Μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης, διαμορφώνοντας τη συνείδηση του πολίτη του μέλλοντος. Ενός πολίτη ο οποίος θα διακατέχεται και θα ενεργεί με σεβασμό στο περιβάλλον, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής πάνω στη Γη μας.

Ως Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα ανακύκλωσης GREEN CITY, δίνουμε την ευκαιρία αφ’ ενός οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκπαιδευτούν στους κανόνες της ορθής ανακύκλωσης και αφ’ ετέρου να συναγωνιστούν και να κερδίσουν πόντους στο στοίχημα για μια πιο Πράσινη Περιφέρεια, μια πιο ανθρώπινη και όμορφη Αττική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενημέρωση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης αποτελεί ισχυρό πυλώνα στην υλοποίηση του οράματος μας για μια πράσινη Αττική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet