Συνεχίζονται οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας από Περιφέρεια Αττικής και «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας από Περιφέρεια Αττικής και «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον ΙΣΑ και τον Ιερό Ναό Προφήτη Δανιήλ, πραγματοποίησαν χθες 9 Απριλίου δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαίτερα θερμή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και συγκεντρώθηκαν δεκάδες φιάλες αίματος, οι οποίες θα διατεθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου «Ελπίς». Επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid-19.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ευχαρίστησε θερμά τον εφημέριο του Ι.Ν. Προφήτη Δανιήλ Σπύρο Παπασπύρο και το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό που συνέβαλε στην εθελοντική αιμοδοσία. Όπως επισήμανε, η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική και βοηθά καθοριστικά στην κάλυψη των ελλείψεων, οι οποίες είναι ακόμα μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πατέρα Σπύρο Παπασπύρου και όλους τους κατοίκους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας προσφέροντας εθελοντικά ένα από τα υπέρτατα αγαθά, το αίμα τους. Τέτοιου είδους προσφορές σώζουν ζωές και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κυψέλης αγάπης και ελπίδας. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει την πρωτοβουλία διοργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών και μάλιστα δύο φορές του μήνα, θέλοντας να συμβάλλει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας που αφορά στην κάλυψη των αναγκών αίματος. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, την κυρία Γαλανοπούλου, αλλά και όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, ως συμπαραστάτες της ζωής. Η ανταπόκριση των πολιτών μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε αυτή την προσφορά αγάπης».

Από την πλευρά του ο εφημέριος του Ιερού Ναού Σπύρος Παπασπύρου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συμβολή του στη συγκεκριμένη εθελοντική δράση του Ιερού Ναού, η οποία έχει διάρκεια 20 χρόνων. Επίσης ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία των 3ου και 4ου διαμερισμάτων της Αθήνας, η οποία με τη υποστήριξη και τη βοήθειά της συμβάλλει έμπρακτα σε όλες τις φιλανθρωπικές και τις κοινωνικές δράσεις.

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη επεσήμανε: «Από την πρώτη στιγμή του έργου σας, είσαστε συμπαραστάτης μας γενικότερα στο εκκλησιαστικό, αλλά και ιδιαίτερα στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό μας έργο. Είναι τιμή μας που σας έχουμε σήμερα εδώ στην αιμοδοσία της ενορίας του Προφήτη Δανιήλ».

Στο έργο της ενορίας και του εφημέριου αναφέρθηκε και ο κ. Γ. Χατζηλάος, ειδικός παθολόγος και συντονιστής της εθελοντικής αιμοδοσίας του «Ελπίς». Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου. Στην αιμοδοσία παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος της Κοινότητας του 3ου Διαμερίσματος, Α. Σιγάλα, ο συνεργάτης του αντιδημάρχου Υγείας Δ. Αθηναίων Λ. Κεραμύδας κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet