ΣΥΠΑ κατά Περιφέρειας Αττικής για την απασχόληση υπαλλήλων σε… καθεστώς κορωνοϊού
Κοινωνία

ΣΥΠΑ κατά Περιφέρειας Αττικής για την απασχόληση υπαλλήλων σε… καθεστώς κορωνοϊού

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής βάλλει κατά της απόφασης της περιφερειακής αρχής σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιών και τον προσδιορισμό του αριθμού των υπαλλήλων οι οποίοι πρέπει να παρίστανται στις υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του «Covid-19», δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει «καμία ολιγωρία, καμία παράλειψη, καμία αυθαιρεσία εις βάρος της υγείας των συναδέλφων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει:

«Δεν είναι δυνατόν η απόφαση της περιφερειακής αρχής Αττικής με θέμα “Τρόπος λειτουργίας υπηρεσιών και προσδιορισμός του αριθμού των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής που πρέπει να παρίστανται στις υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού “Covid-19”» να πηγαίνει “πίσω” και από τα ελάχιστα οριζόμενα στις σχετικές πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου, πίσω από τα οριζόμενα σε άλλους φορείς του δημοσίου.

»Στεκόμαστε σε κάποια βασικά ζητήματα και ζητάμε:

  • Να αναστείλετε τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη, την προστασία από τον κορωνοϊό και τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς λειτουργίας, κοινωνικών υποδομών και ελέγχου, επιτήρησης κ.λπ. μέτρων. Να ορίσετε μόνο προσωπικό ασφαλείας στις υπηρεσίες αυτές, δηλαδή ένας υπάλληλος εκ περιτροπής ανά δ/νση. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι το 1/3 των εκάστοτε υπηρετούντων υπαλλήλων, όπως αναφέρετε στην Απόφαση, ποσοστό το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά και επιβαρύνει την κατάσταση με άσκοπες μετακινήσεις και ενισχύει τη διασπορά του ιού.
  • Προσδιορίστε τις αρμοδιότητες ανά γενική δ/νση, οι οποίες έχουν σχέση και πρέπει να υλοποιούνται υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς και τις διοικητικές πράξεις που πρέπει να παραταθεί η ισχύς τους κ.λπ. για τους πολίτες και γενικότερα. Δεν είναι δυνατόν να απαιτείτε να παρευρίσκεται το 1/3 των εκάστοτε υπηρετούντων υπαλλήλων για αρμοδιότητες υπηρεσιών οι οποίες δεν είναι σε προτεραιότητα σήμερα, ούτε αυτό να αφήνεται σε κάθε υπηρεσιακό παράγοντα.
  • Να φροντίσει άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών για τη δυνατότητα λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος “ΙΡΙΔΑ” από το σπίτι, απομακρυσμένης σύνδεσης, για συγκεκριμένες αρμοδιότητες.
  • Αντιμετωπίστε τώρα τα ζητήματα που σχετίζονται με καθαριότητα των γραφείων των υπηρεσιών. Δεν μπορεί να μη λύνεται το ζήτημα της καθαριότητας, ούτε αυτήν την ώρα και να μην μπορούν να καλύπτονται τα “κενά” τα οποία εκ των πραγμάτων δημιουργούνται και που η λειτουργία περισσοτέρων υπηρεσιών αυξάνει εκτός των άλλων και τις απαιτήσεις σε καθαριότητα ήδη μη καλυπτόμενη σε πολλές υπηρεσίες.
  • Στελεχώστε το τμήμα Απολυμάνσεων της Περιφέρειας Αττικής με επαρκές προσωπικό».

Και η ανακοίνωση της ΣΥΠΑ καταλήγει:

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία ολιγωρία, καμία παράλειψη, καμία αυθαιρεσία εις βάρος της υγείας των συναδέλφων, δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet