ΣΥΠΑ: Στηρίζουμε απεργία-αποχή 23/11 έως 11/12 από διαδικασίες του ΜηΜΕΔ για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών
Κοινωνία

ΣΥΠΑ: Στηρίζουμε απεργία-αποχή 23/11 έως 11/12 από διαδικασίες του ΜηΜΕΔ για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) στηρίζει την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες του Μητρώου Μελών Δημοπρασιών (ΜηΜΕΔ) και από τις επιτροπές από 23 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου που έχουν κηρύξει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, η ΠΟΜΗΤΕΔΥ και άλλες oμοσπονδίες για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, όπως ενημερώνει το Δ.Σ.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν εμπόδιο και να αντισταθούν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που υλοποιούνται βήμα-βήμα και στοχεύουν στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, μέσω της τρομακτικής υποστελέχωσης και την εκχώρηση κρίσιμων αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες.

Η λογική του μικρού και ευέλικτου κράτους που βασίζεται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, στην «ευελιξία» με αδιαφανείς όρους, στον προσδιορισμό των κοινωνικών αναγκών ανάλογα με το κέρδος των ομίλων, χτίζεται μέρα-μέρα.

Η κυβέρνηση, στον ίδιο δρόμο και σε πλήρη στοίχιση με τις αντίστοιχες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, εκχωρεί αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, των Υπηρεσιών Δόμησης, των Γεωτεχνικών κ.λπ. σε «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» και ιδιώτες.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές δηλώνουμε την αντίθεσή μας και καλούμε τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους (μηχανικούς ΠΕ, ΤΕ & γεωτεχνικούς)-μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΟΣΥΑΠΕ, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.

Διεκδικούμε:

  1. Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
  2. Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
  3. Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού.
  4. Κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet