ΣΥΠΑ: Τίτλοι τέλους στην υπόθεση αγοράς κτηρίου στο Περιστέρι για την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

ΣΥΠΑ: Τίτλοι τέλους στην υπόθεση αγοράς κτηρίου στο Περιστέρι για την Περιφέρεια Αττικής

«Έπεσαν και τυπικά οι τίτλοι τέλους» της προσπάθειας αγοράς του κτηρίου της εταιρείας SYNERGO στη Λεωφόρο Κηφισού 62-64 στο Περιστέρι, από τη διοίκηση της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Όπως ενημερώνει, με απόφαση της από 5-5-2020 Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) η ανάκληση της απόφασης κατακύρωσης και η ματαίωση του διαγωνισμού αγοράς του συγκεκριμένου κτηρίου.

«Αξίζει να θυμηθούμε την τεράστια προσπάθεια που κάναμε και τους αγώνες που δώσαμε, για τρία και πλέον χρόνια, με διάφορες μορφές (απεργιακές, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ποικίλες παρεμβάσεις, υπομνήματα, συνεντεύξεις Τύπου κ.λπ.), προκειμένου να αναδείξουμε την ακαταλληλότητα της επιλογής τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (κεντρικές & Κεντρικού Τομέα), την απαξίωση των δημόσιων κτηρίων, που ρημάζουν και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος (η αρμόδια ΔΟΥ προσδιόρισε την αντικειμενική αξία του κτηρίου στα 11,2 εκατ. ευρώ!)» αναφέρει ο ΣΥΠΑ στην ανακοίνωσή του, για να προσθέσει:

«Αξίζει να θυμηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που αποδείχτηκε, ότι κανένας αγώνας για το δίκιο δεν πάει χαμένος, όσο αρνητικοί κι αν είναι οι συσχετισμοί, όσο κι αν δεν είναι ορατή μπροστά η “δικαίωση” της διεκδίκησης.

»Σταθήκαμε με επιμονή, αταλάντευτα απέναντι στην αρνητική σύμπραξη που υπήρχε. Στην περιφερειακή αρχή, στο αστικό κράτος και τους θεσμούς του σε όλα τα επίπεδα (Ελεγκτικές Επιτροπές Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λπ.).

»Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα τα μέσα για να στεγαστούν οι υπηρεσίες μας σε κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, λειτουργικά, όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση δημοσίων κτηρίων στην Περιφέρεια, εύκολα προσβάσιμα για τους εργαζόμενους και τους πολίτες (με μέσα σταθερής τροχιάς).

»Το δίκιο μας και ο αγώνας είναι τα “όπλα” που έχουμε στα χέρια μας, που μας δίνουν την δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια, που βάζουν μπροστά μας το αστικό κράτος, οι μηχανισμοί του και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, προκειμένου να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς του ομίλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet