ΣΥΠΑ: Όχι άλλες «εκπτώσεις» στα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό
Κοινωνία

ΣΥΠΑ: Όχι άλλες «εκπτώσεις» στα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής θέτει τέσσερα ζητήματα που, όπως σημειώνει, αναδεικνύουν τις «εκπτώσεις στα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα» σχετικά με την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, έρχονται στην επιφάνεια η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις κι οι παραλείψεις, οι καθυστερήσεις και οι σκοπιμότητες, που παρατηρούνται τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και στη διαχείριση των κρουσμάτων και των επαφών τους στους χώρους δουλειάς.

Τα ζητήματα αυτά, σε συνδυασμό με όλα όσα καταγράφουμε στις σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις μας για τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας στις υπηρεσίες, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που ενισχύει τους κινδύνους και την ανασφάλεια των εργαζομένων.

Επανερχόμαστε σε όσα έχουμε καταγράψει, ανακοινώσει και απαιτήσει με τα παρακάτω ζητήματα, που αναδεικνύουν και τις «εκπτώσεις» στα διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα:

Ζήτημα 1ο: Αν και είμαστε στο 2ο κύμα πανδημίας ακόμα δεν έχει συνταχθεί από την περιφερειακή αρχή «ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ & ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», ούτε έχουν οριστεί οι προβλεπόμενοι υπεύθυνοι Συντονιστές COVID-19.

Ζήτημα 2ο: Αν και έχουμε κρούσματα COVID-19, δεν γίνονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εργασίας τους, κι όταν γίνονται επιβάλλουν στους εργαζόμενους να μπουν αμέσως για δουλειά και μάλιστα σε χώρους χωρίς αερισμό!!!

Ζήτημα 3ο: Δεν τίθενται σε καραντίνα οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, αν και ακόμα και το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει ότι οι στενές επαφές θα απομακρύνονται από τον χώρο εργασίας τους και θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες. Τέτοια περίπτωση σημειώθηκε στο κτήριο Συγγρού 80.

Ζήτημα 4ο: Δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά τεστ στους εργαζόμενους, ακόμα και σε χώρους εργασίας που σημειώνονται κρούσματα. Δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακά τεστ, και μάλιστα συχνά και επαναλαμβανόμενα, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς ή έχουν καθημερινή επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών κ.λπ. Αναγκάζουν συναδέλφους να πληρώνουν 80 και 100 ευρώ από την τσέπη τους προκειμένου να προφυλάξουν τον περίγυρό τους, τις ευάλωτες ομάδες γύρω τους.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις χαρακτηριστικές πια καθυστερήσεις στον ανεφοδιασμό σε αντισηπτικά και μάσκες, στην τοποθέτηση των διαχωριστικών plexiglass στα γραφεία, συνιστούν το κοκτέιλ της «ανεύθυνης» στάσης των υπευθύνων.

Φτάνει πια!!!

Αντί να κουνάτε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, πάρτε μέτρα!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet