ΣΥΠΑ: H ανάθεση θέσεων ευθύνης σε ημετέρους και οι «αυθαίρετες-τιμωρητικές» μετακινήσεις συνεχίζονται
Κοινωνία

ΣΥΠΑ: H ανάθεση θέσεων ευθύνης σε ημετέρους και οι «αυθαίρετες-τιμωρητικές» μετακινήσεις συνεχίζονται

«Σε νέες αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης και σε αυθαίρετες, τιμωρητικές ως επί το πλείστον “μετακινήσεις”, προχώρησε η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ., αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της και την προσπάθειά της να στείλει “σήμα” στους εργαζόμενους ότι εγώ κάνω ό,τι θέλω και δεν υπολογίζω τίποτα…, ευθυγραμμισμένη πλήρως με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του ΣΥΠΑ σημειώνει:

  1. Είναι πλέον δεκάδες οι αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης των ημετέρων υπαλλήλων που μετέχουν στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο (ΔΑΚΕ & μερικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ), που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της.
  2. Αποτελεί πρόκληση να προχωρά σε κάλυψη «κενών» θέσεων ευθύνης όχι μέσα από τις ίδιες τις οργανικές μονάδες, αλλά με την γνωστή μέθοδο των «μετακινήσεων», την ίδια ώρα, που πετάει στο καλάθι των αχρήστων την πλειοψηφία των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που αφορούν θετικές γνωμοδοτήσεις σε αιτήματα συναδέλφων για την «μετακίνησή» τους σε άλλη υπηρεσία.
  3. Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης με την μέθοδο των «μετακινήσεων», την ίδια ώρα που δεν ορίζει με αποφάσεις της ως «αναπληρωτές προϊσταμένους» όσους εκτελούν «εν τοις πράγμασι» καθήκοντα προϊσταμένου από τις ίδιες τις υπηρεσίες.
  4. Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης που επιλέγει, την ίδια ώρα που δεν προκηρύσσει χρόνια τώρα τις θέσεις ευθύνης των προϊσταμένων, τόσο των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών και Μεταφορών, όπου κάθε φορά «δίνει τα ρέστα» της, όσο και των δ/νσεων και των τμημάτων.
  5. Αποτελεί πρόκληση να συνεχίζει τις αναθέσεις ημετέρων σε θέσεις ευθύνης με την μέθοδο των «μετακινήσεων», προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε στους μετέχοντες στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε με τις «ευλογίες» της, την ίδια ώρα που εξαγγέλλει συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών μονάδων μέσα από τον Οργανισμό, που επεξεργάζεται εν κρυπτώ. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να τους εξασφαλίσει «προβάδισμα» στις όποιες «κρίσεις» προϊσταμένων γίνουν, όταν γίνουν…, μέσα από τη μοριοδότηση των «αναθέσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet