Σύσκεψη για την προοπτική αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Σύσκεψη για την προοπτική αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου συγκάλεσε ο Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, σύσκεψη με δημάρχους του παραλιακού μετώπου και τη συμμετοχή, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, του υφ. παρά τω πρωθυπουργό Α. Σκέρτσου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει μία πρώτη συζήτηση και ενημέρωση των δημάρχων σχετικά με την προοπτική λειτουργικής ενοποίησης, μέσω ενός δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, του αστικού τμήματος του παραλιακού μετώπου, μήκους 22 χλμ. το οποίο εκτείνεται από το ΣΕΦ μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι δήμαρχοι Πειραιά, Γ. Μώραλης, Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου, Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος, Π. Φαλήρου, Ι. Φωστηρόπουλος, Αλίμου, Α. Κονδύλης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος. Τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Ζ. Σωκράτης και τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλο, ο αντιδήμαρχος Β. Παπαμιχαήλ.

Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων, Αλ. Καλογερόπουλος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σκέρτσος, αφού επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων με σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για τους πολίτες, διαμήνυσε την κυβερνητική πρόθεση να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία «οραματική» και «εμβληματική» αστική παρέμβαση που εάν γίνει πράξη σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, θα έχει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά οφέλη και θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της αθηναϊκής ριβιέρας.

«Θα είναι μία από τις ωραιότερες διαδρομές της Ευρώπης, που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Αττικής» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Σήμερα  κάνουμε μία πρώτη συζήτηση, με τη συμμετοχή και του κ. Σκέρτσου, με σκοπό την ενημέρωση των δημάρχων, προκειμένου να επεξεργαστούμε όλοι μαζί την ιδέα και κατόπιν να προχωρήσουμε στην ανταλλαγή δημιουργικών προτάσεων, με σκοπό να εξετάσουμε τους τρόπους σύγκλισης και τις δυνατότητες να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτό το έργο».

Κατόπιν, ενημέρωσε τους παριστάμενους πως έχει κατατεθεί το ενδιαφέρον ιδιωτικής εταιρείας, να υποβοηθήσει μελετητικά στο σχεδιασμό του έργου.

Οι δήμαρχοι αφού συνηγόρησαν με την άποψη πως το παραλιακό μέτωπο «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, επεσήμαναν πως θα επεξεργαστούν τα σχέδια υλοποίησης του έργου και θα επανέλθουν με προτάσεις για μία νέα συζήτηση. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet