Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας τίμησε η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας τίμησε η Περιφέρεια Αττικής

Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού τίμησε η Περιφέρεια Αττικής με μία εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν διαδικτυακά περίπου 600 πολίτες και εκπρόσωποι φορέων από διάφορες χώρες σε όλον τον κόσμο.

Ειδικότερα οι συμμετοχές στην εκδήλωση της Περιφέρειας άγγιξαν τις 588 και εκτός από την Ελλάδα ήταν από την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τον Παναμά, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Παναμά, την Αφρική και τη Βενεζουέλα.

Την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας ως πολύτιμο και αναπόσπαστο στοιχείο όχι μόνο της ελληνικής αλλά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

«Πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, γιατί έχουμε ως μητρική μια γλώσσα που υπήρξε οικουμενική. Η γλώσσα αυτή αποτελεί στη θαυμαστή διαχρονικότητά της ένα πολύτιμο στοιχείο της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της καθιέρωσης της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Όπως επισήμανε «ο εορτασμός αυτός αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού διαχρονικού ρόλου της Ελληνικής ως φορέα πολιτισμικών αξιών οι οποίες συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και αποτελεί το επιστέγασμα της αναγνώρισης του πανανθρώπινου χαρακτήρα της και της διαχρονικής συμβολής της στην προώθηση της πνευματικής δημιουργίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet