Παράταση συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη στους ΟΤΑ για την πανδημία ζητά ο Γ. Πατούλης από το ΥΠ.ΕΣ.
Κοινωνία

Παράταση συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη στους ΟΤΑ για την πανδημία ζητά ο Γ. Πατούλης από το ΥΠ.ΕΣ.

Στην αναγκαιότητα να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας και να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αναφέρεται με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης

Στη σχετική επιστολή ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει τη συνεισφορά των συμβασιούχων «ως ιδιαιτέρως κρίσιμη» στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΟΤΑ, ώστε το προσωπικό τους «να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες επείγουσες ανάγκες για την προστασία των πολιτών όσο διαρκεί η πανδημία».

Ειδικότερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι, όπως τονίζει, συνέβαλαν στα εξής:

  • Διενέργεια χιλιάδων ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών.
  • Διενέργεια χιλιάδων αγορανομικών και τεχνικών ελέγχων, καθώς και τιμοληψιών, παράλληλα με έλεγχο της τήρησης των εκάστοτε μέτρων κατά της διάδοσης της Covid-19.
  • Δράσεις αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, (διενέργεια σειράς μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων, παράδοση μασκών και αντισηπτικού υλικού, καθώς και συγκρότηση υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης γονέων και παιδιών στην Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας 1110).
  • Αντιμετώπιση του διπλασιασμού του αριθμού των λειτουργουσών σε εβδομαδιαία βάση λαϊκών αγορών.
  • Διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού συμβάσεων με αντικείμενο την προμήθεια ειδών προστασίας και την παροχή υπηρεσιών, αποσκοπουσών στον περιορισμό της εξάπλωσης και στην προστασία έναντι της νόσου.

Ο περιφερειάρχης για όλους τους παραπάνω λόγους, και με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη μόνιμου προσωπικού, ζητά «την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ. που έχουν προσληφθεί στον φορέα για την κάλυψη των αναγκών λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων περιορισμού της πανδημίας της Covid-19».

Μάλιστα, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η αδιάλειπτη συνεισφορά τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών του φορέα στις αρμοδιότητές τους, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet