Τον Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Τον Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Τον Δήμο Γλυφάδας επισκέφθηκε στις 27/7/2023 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Γλυφάδας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και ειδικών εργαλείων χρηματοδότησης (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι κ.λπ.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης σημαντικά έργα και μελέτες.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε θερμή υποδοχή από το δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική στήριξη του Γ. Πατούλη στην χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών στον δήμο και συζητήθηκε η πορεία των έργων αυτών που υλοποιεί η Περιφέρεια, με έμφαση σε αυτά που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στα έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε αυτά που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, την ανέγερση σχολείων, αλλά και με τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης επιθεώρησε τα ολοκληρωμένα έργα αποχέτευσης όμβριων σε οδούς της περιοχής Τερψιθέας, αλλά και τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στην Αλ. Παναγούλη. Επιπρόσθετα επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και εθελοντές των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αναφορικά με τη σημασία της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού για την ενίσχυση των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γλυφάδας για τη θερμή υποδοχή και για τη στενή συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς «μέσα από τη στενή συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας με τον δήμαρχο και με τα στελέχη του Δήμου αξιοποιούνται χρηματοδοτικά εργαλεία που συμβάλλουν στην υλοποίηση έργων και υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια των πολιτών και ενισχύουν το όραμα μας για μια πράσινη Περιφέρεια στην Αττική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet