Το «Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και το «Υπνωτήριο» άνοιξαν τις πόρτες τους
Κοινωνία

Το «Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και το «Υπνωτήριο» άνοιξαν τις πόρτες τους

Άνοιξαν τις πόρτες τους για τη φιλοξενία άστεγων πολιτών το «Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και το «Υπνωτήριο», τα οποία βρίσκονται στοn Δήμο Αθηναίων και θα λειτουργήσουν υπό τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους περίπου 573 χιλιάδων ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν σήμερα (28/6) η υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. Παρόντες στην τελετή ήταν ο γ.γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ι. Κεχρής, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρης, η αν. προϊσταμένη Διεθνών και Δημοσίων Συνεργασιών του ΟΚΑΝΑ Χ. Συργκάνη, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» Χρόνης Ακριτίδης, ο γ. γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλ. Τσιατσιάμης, στελέχη του ΟΚΑΝΑ και άλλοι.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους σύγχρονους χώρους των Δομών και να συνομιλήσει με το προσωπικό, αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι επιτελούν σημαντικό κοινωνικό λειτούργημα.

Σημειώνεται πως με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καλύπτονται δαπάνες προσωπικού 12 ειδικοτήτων για το κέντρο ημέρας και 13 ειδικοτήτων για το υπνωτήριο, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ιατροί, εργασιακοί σύμβουλοι κλπ. Επιπρόσθετα στους ωφελούμενος των δομών παρέχονται υπηρεσίες σίτισης, παραμονής και στέγασης καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης όπου αυτό απαιτείται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet