Το Μερόπειον Ίδρυμα και τον Οίκο Γαλήνη θα επισκεφθούν την Τρίτη 1/9 τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ
Κοινωνία

Το Μερόπειον Ίδρυμα και τον Οίκο Γαλήνη θα επισκεφθούν την Τρίτη 1/9 τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, μαζί με τον ΕΟΔΥ, θα βρίσκονται την Τρίτη 1/9, στις 10 το πρωί, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι (Πεντέλης 38), προκειμένου να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στη δομή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 31/8 σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αύριο θα επισκεφθούν από τις 10 το πρωί και μετά το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα (Μενελάου 96, Καλλιθέα) και τον «Οίκο Γαλήνη» (Βυζαντίου 3 Ν. Σμύρνη).

Πρόκειται για Δομές που φιλοξενούν άτομα τρίτης ηλικίας. Ειδικότερα, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι( KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες Π.Ε., θα προβούν δειγματοληπτικά σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό και από άτομα που φιλοξενούνται στις Δομές. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών θα πραγματοποιήσουν ελέγχους κατ’ οίκον σε ύποπτα περιστατικά που επικοινώνησαν με το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας, μέσω του 1110.

«Σε καθημερινή βάση, τα κλιμάκιά μας θα διενεργούν ελέγχους σε όλες τις προνοιακές δομές της Αττικής, καθώς και στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, τα οποία είναι 140 σε όλη την Αττική. Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ασφαλής διαβίωση των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet