Το σχέδιο και το όραμα της Περιφέρειας Αττικής για το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»
Κοινωνία

Το σχέδιο και το όραμα της Περιφέρειας Αττικής για το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Το όραμα της Περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μητροπολιτικού Πάρκου με βάση τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις σε επίπεδο αειφορικού σχεδιασμού, λειτουργικότητας, άθλησης και αναψυχής, παρουσίασε χθες (14/2) ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γ. Πατούλης σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», έκανε αναλυτική αναφορά στο νέο σχεδιασμό με στόχο να δημιουργηθούν οκτώ ζώνες παρέμβασης. Στο νέο σχεδιασμό συμπράττουν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ το πλάνο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε θα τεθεί σε δίμηνη διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μακέτας του πάρκου καθώς και η έκθεση με τις 32 μελέτες των σπουδαστών του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την βράβευση των τριών καλύτερων προτάσεων.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως από το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων με σχέδιο και όραμα και μετά από μία τριετία εντατικών προσπαθειών άφησε μια για πάντα στο παρελθόν τις εικόνες απαξίωσης και εγκατάλειψης που το χαρακτήριζαν ως το 2020. Στη συνέχεια προσδιορίζοντας τους 3 βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη μεταμόρφωση του πάρκου εστίασε στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων, στην προτεραιοποίηση των δράσεων αλλά και στην οργανωτική ανασυγκρότηση καθώς και στη στελέχωση του Φορέα. «Οι επισκέπτες του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φτάνουν τους 15.000 – 16.000 και δεν περιορίζονται στα όρια των γύρω Δήμων. Και αυτό είναι ήδη μια σημαντική αναγνώριση της πετυχημένης μας προσπάθειας» σημείωσε.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet