Το master plan για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής στις 16/12
Κοινωνία

Το master plan για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής στις 16/12

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί το master plan της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Πολιτική Προστασία. Η εκδήλωση με θέμα «Αττική: Ασφαλής Περιφέρεια, για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών», θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton από τις 10.00 έως τις 14.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας στο YouTube.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της ημερίδας ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

«Στα χέρια μας έχουμε πλέον ένα δυναμικό σχέδιο που συμπληρώνεται διαρκώς με τις επισημάνσεις και υποδείξεις των επιστημόνων. Με τη στήριξη της πολιτείας και τη συνεργασία της κοινωνίας δουλεύουμε μεθοδικά για να πετύχουμε τον σκοπό μας: Να κάνουμε την Αττική πρώτη σε ασφάλεια Περιφέρεια της χώρας. Μέσα από το master plan καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση, οι κίνδυνοι ανά περιοχή, το σύνολο των απαιτούμενων έργων και παρεμβάσεων με την ανάλογη κοστολόγηση, καθώς και οι τρόποι συμμετοχής και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, μέσα από τα σχετικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής».

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με ομιλία του κ. Πατούλη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων εκτίμησης πλημμυρικού κινδύνου, η παρουσίαση των αναγκαίων τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και η παρουσίαση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας – Εκπαίδευσης Πολιτών. Επίσης θα γίνει ειδική αναφορά στο παρατηρητήριο ρεμάτων και στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ημερίδα έχουν προκληθεί και έχει προγραμματιστεί να κάνουν τοποθετήσεις αρμόδιοι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet