Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα

Συνεχίζονται οι ισχυροί κοινωνικοί κραδασμοί από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα, με τις κινητοποιήσεις των πολιτών να εκδηλώνονται κατά κύματα.

Μετά τη μεγάλη συγκένρωση στο Σύνταγμα τις προηγούμενες μέρες, ραντεβού στο ίδιο σημείο, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, δίνει πλήθος σωματείων, φορέων, αλλά και απλών πολιτών, οι οποίοι αφ’ ενός εκφράζουν την οργή τους για την ασύλληπτη τραγωδία και αφ’ ετέρου ζητούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Στη συγκένρωση σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή πλήθος φορέων και σωματείων από την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ακολουθούν τα σχετικά καλέσματά τους:

Επίσης, η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας διοργανώνει κινητοποίηση το Σάββατο 11/3 στις 12, στην πλατεία Σημηριώτη, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη φουσκώνει καθημερινά με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Το Σάββατο & την Κυριακή 11-12 Μαρτίου να μιλήσουν οι γειτονιές της Αθήνας. Απευθύνουμε κάλεσμα για να οργανωθούν σε κάθε γειτονιά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα, συγκεντρώσεις καταδίκης των ενόχων και των πολιτικών που σκοτώνουν, συγκεντρώσεις διεκδίκησης δημοσίων, σύγχρονων και ασφαλών συγκοινωνιών και γενικότερα δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Αγώνας διαρκείας για να δικαιωθούν οι νεκροί του δυστυχήματος στα Τέμπη. Να πληρώσουν οι ένοχοι. Καμία συγκάλυψη – καμία ανοχή. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι κοινωνικά αγαθά. Πληρώνονται από τους φόρους μας. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Να είναι αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες. Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, δολοφονούν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet