Υγειονομικό υλικό σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας διένειμαν Γ. Πατούλης και Γ. Χατζηθεοδοσίου
Κοινωνία

Υγειονομικό υλικό σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας διένειμαν Γ. Πατούλης και Γ. Χατζηθεοδοσίου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε μια συμβολική πρωτοβουλία στήριξης της επιχειρηματικότητας, διένειμαν την Πέμπτη 11/6 υγειονομικό υλικό προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δρόμους του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

Η διανομή ξεκίνησε από την οδό Ερμού, όπου κατά την έναρξη της διαδικασίας παραβρέθηκε και ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Αττικής για την διανομή προστατευτικού υγειονομικού υλικού στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι εξαιρετική.

»Η στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δι’ εμού, και της Περιφέρειας Αττικής, διά του κ. Πατούλη, είναι δεδομένη διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός δεν έχει φύγει και οφείλουμε να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προστασίας.

»Εάν όλοι τα τηρούμε, θα πάμε πολύ καλά τους επόμενους μήνες -και στον τουρισμό και γενικότερα. Εάν δεν τα τηρούμε, κινδυνεύουμε από ένα δεύτερο κύμα, που θα είναι πραγματικά καταστροφικό. Άρα, η σημερινή πρωτοβουλία είναι ένα σήμα προς αυτήν την κατεύθυνση κι ευχαριστούμε πολύ τους προέδρους που την ανέλαβαν».

Ο κ. Πατούλης και ο κ. Χατζηθεοδοσίου μοίρασαν μάσκες και αντισηπτικά στην Ερμού, στη Μητροπόλεως και σε καταστήματα στο Μοναστηράκι, έχοντας και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες για το πώς κυμαίνεται η κίνηση στην αγορά, στις παρούσες συνθήκες.

Οι επιχειρηματίες τους ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των προβλημάτων που επέφερε η πανδημία, επισημαίνοντας ότι η κίνηση είναι αισθητά πεσμένη, κυρίως λόγω της απουσίας τουριστών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή η πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου και τη συνδρομή του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Β. Καββαθά, στέλνει μήνυμα ελπίδας και σηματοδοτεί την κοινή μας βούληση να προχωρήσουμε ενωμένοι για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

»Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είμαστε συντεταγμένοι, σε στενή συνεργασία και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, παρά το γεγονός ότι σήμερα φαίνεται δύσκολο.

»Η σημερινή μας πρωτοβουλία σηματοδοτεί και τη σημασία που δίνουμε στην πρόληψη. Ο ιός δεν έχει φύγει, είναι ακόμα εδώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πάψει να λειτουργεί η οικονομία και εμείς από την πλευρά μας, θα τη στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δήλωσε:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, όπως σε όλη την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, έτσι και τώρα είναι κοντά στις επιχειρήσεις.

»Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλα θέματα -την υγειονομική κρίση και την οικονομική.

»Στηρίζουμε σήμερα ψυχολογικά αλλά και με υγειονομικό υλικό τις επιχειρήσεις, στόχος μας όμως είναι να βρούμε τον τρόπο να αντέξουν. Και όταν αντέχουν οι επιχειρήσεις, αντέχουν και οι εργαζόμενοι.

»Είμαι πεπεισμένος ότι η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο αλλά και το υπουργείο θα δώσουμε τη μάχη για να κρατηθούν ζωντανές. Εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε».

Μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής προστατευτικό υλικό διένειμε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος.

Στην αντιπροσωπεία του ΕΕΑ συμμετείχαν ο Α’ αντιπρόεδρος, Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ αντιπρόεδρος, Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ’ αντιπρόεδρος, Ηλίας Μάνδρος, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης, το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της Αστικής Εταρείας του ΕΕΑ «Αρωγός», Δημήτρης Βαρδακώστας, το μέλος του Δ.Σ., Διονύσης Τσαβλής.

Στην περιοδεία παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Κυλικείων του ΕΕΑ, Φραντζέσκα Τατούλη, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, Μίνα Καστανιά – Γιαζιτζλόγλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet