Υπεγράφη από τον Γ. Πατούλη η προγραμματική σύμβαση για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση  της πρώην Ελαιουργικής
Κοινωνία

Υπεγράφη από τον Γ. Πατούλη η προγραμματική σύμβαση για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πρώην Ελαιουργικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Ελευσίνας, Α. Οικονόμου, προχώρησαν, χθες 4/10, στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της πρώην Ελαιουργικής στην Ελευσίνα. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.960.091,23 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της Ελευσίνας ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2023. Στη συνέχεια το κτήριο θα αποδοθεί στους δημότες για τη φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Πατούλης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής με την εξασφάλιση 6,9 εκατ. και την υπογραφή της προγραμματικής συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υλοποίηση υποδομών που θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2023. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο αναβαθμισμένος αυτός χώρος θα μπορεί στη συνέχεια να δοθεί στη διάθεση των πολιτών και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην Ελευσίνα».

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη, τον κ. Κοσμόπουλο και τα υπηρεσιακά στελέχη, για την ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου, επισημαίνοντας: «Kλείνουμε μία πληγή δεκαετιών και ταυτόχρονα ανοίγουμε τον δρόμο, έτσι ώστε η Ελαιουργική να γίνει πραγματικό σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην Ελευσίνα».

Το έργο

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση το έργο αφορά στη μελέτη και κατασκευή των εργασιών αναβάθμισης (διαρρύθμισης, επισκευής και κατασκευής), νέων κατασκευών όλων των εσωτερικών χώρων και του περιβλήματος  του κτηρίου της πρώην Ελαιουργικής, ώστε να είναι δυνατή (σε αρχικό στάδιο) η στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι η πόλη της Ελευσίνας έχει κηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το έτος 2023. Στη συνέχεια το κτήριο θα αποδοθεί στους δημότες για τη φιλοξενία αθλητικών και εφήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Το ακίνητο περιλαμβάνει έναν μεγάλο όγκο γενικών εξωτερικών διαστάσεων 65,90Χ42.50μ., επιφανείας 2.800τ.μ., περίπου. Στον μεγάλο όγκο προβλέπεται να λειτουργήσουν τέσσερις ανεξάρτητοι χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι μέσω κινητών κατακόρυφων πετασμάτων θα μπορούν να ενοποιηθούν μεταξύ τους σε έναν ή δύο μεγαλύτερους χώρους.

Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν:

  • Αποξήλωση της υπάρχουσας επικάλυψης οροφής και πλαγιοκάλυψης των κτηρίων, των υπαρχουσών εσωτερικών τοιχοποιών και κουφωμάτων, του υπάρχοντος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.
  • Έλεγχος, αποκατάσταση και ενίσχυση του μεταλλικού φέροντος οργανισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας λειτουργίας.
  • Ενίσχυση όπου απαιτηθεί του λοιπού φέροντα οργανισμού.
  • Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κελύφους του κτηρίου.
  • Πλήρη ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων.
  • Πλήρης κατασκευή νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
  • Πλήρης κάλυψη απαιτήσεων πυρασφάλειας.
  • Διαμόρφωση προσβάσεων στο κτίριο, κατάλληλων για χρήση ΑΜΕΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet