Υπεγράφη η σύμβαση για τον αγωγό της Κινέττας – Στα 3,29 εκατ. ευρώ το έργο
Κοινωνία

Υπεγράφη η σύμβαση για τον αγωγό της Κινέττας – Στα 3,29 εκατ. ευρώ το έργο

Υπεγράφη χθες (31/3) η σύμβαση του έργου μεταξύ της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και του αναδόχου, η οποία αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα.

Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, το οποίο ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής.

Με σεβασμό προς τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., Χαράλαμπου Σαχίνη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Αναστάσιου Τόσιου.

Παρά τις δυσμενείς συνέπειες και τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του «Covid-19», τα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, δεν μπορούν παρά να παραμείνουν προτεραιότητα αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της σύμβασης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022.

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης ανάντη του PVR Μεγάρων στη Λεωφόρο Αλεποχωρίου, μέχρι την κεντρική δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην Κινέττα, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής τα οποία δοκιμάστηκαν σκληρά από τα καταστροφικά συμβάντα του 2017 και του 2018.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ., αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ.

Η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης «Υδροδότηση Οικισμού Κινέττας Μεγάρων» η οποία στην α’ φάση συμπεριλαμβάνει κατά πρώτον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης και κατά δεύτερον κεντρική δεξαμενή.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του άξονα προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

»Για τον λόγο αυτό, κρίναμε ότι η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet