Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα
zougla.gr
Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής που ξέσπασε στις 11 το πρωί του Σαββάτου 10/7. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα της φωτιάς είναι αισθητά καλύτερη και δεν απειλεί τον οικισμό. 

Για την κατάσβεση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα: 16 οχήματα με 67 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 7 αεροπλάνα, 5 ελικόπτερα, καθώς εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ. Επίσης μεταβαίνουν δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα, με 11 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό «Beriev».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ του zougla.gr, τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δύο εναέρια μέσα χάλασαν και αποσύρθηκαν, ενώ κάποια άλλα αναχώρησαν για να συνδράμουν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα Στύρα Ευβοίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις πυρόσβεσης από αέρος να μειωθούν. 

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης, ενώ κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. 

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε προβληματική και για τον λόγο αυτό η Τροχαία έκλεισε ορισμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχει στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Ξέμειναν από νερό στον Βαρνάβα – Πήρε τη μάνικα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Νωρίτερα, υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες στον ανεφοδιασμό με το νερό, με τους πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, πήρε ο ίδιος τη μάνικα επιχειρώντας προς κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: zougla.gr/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet