Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Αττικής «Αγαπώ – Υιοθετώ»: Να κλείσουν τα Ζωολογικά Πάρκα
Φωτογραφία: news247.gr
Κοινωνία

Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Αττικής «Αγαπώ – Υιοθετώ»: Να κλείσουν τα Ζωολογικά Πάρκα

Να κλείσουν τα Ζωολογικά Πάρκα ζητεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Αττικής «Αγαπώ – Υιοθετώ», ο οποίος προτείνει τη μεταφορά των ζώων σε δημόσιους δρυμούς.

Ειδικότερα, ο σύλλογος αναφέρει:

«Με αφορμή το έγκλημα που έγινε με την απόδραση του χιμπατζή Μπαζού από το Αττικό Πάρκο θα θέλαμε να καταγγείλουμε όχι μόνο τέτοιες ενέργειες όπως ο εγκλεισμός των άγριων ζώων στα πάρκα, αλλά γενικότερα και τη μεταφορά τους από το φυσικό τους περιβάλλον σε κάποιον άλλον χώρο που είναι απομίμηση του περιβάλλοντος που έχουν γεννηθεί και ζούσαν ελεύθερα.

Καταλαβαίνουμε πλέον ότι η ζούγκλα που είναι ο φυσικός χώρος τους δεν είναι απόλυτα βιώσιμη για εκείνα λόγω της λαθροθηρίας που έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Όμως τα λεγόμενα ζωολογικά πάρκα απαιτούμε να κλείσουν, λόγω του ότι τα ζώα εκεί είναι εγκλωβισμένα και η απομάκρυνση κάποιου, το οποίο μπορεί να απορρίφθηκε από την αγέλη για λόγους δύναμης κυρίως, είναι αδύνατη, διότι δεν υπάρχει χώρος να απομακρυνθεί και να αμυνθεί. Ακόμα και η σκιά των δένδρων που τα προστατεύει από τον ήλιο κάποια στιγμή σταματάει να υπάρχει γιατί τα ίδια τα ζώα μπορεί να καταστρέψουν  τα δένδρα και δεν μπορούν να αντικατασταθούν, τουλάχιστον άμεσα. Επίσης, δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν τρέφονται επαρκώς και αν υπάρχει επαρκή προστασία της ευζωίας τους, και από την άλλη δεν υπάρχει τρόπος να ελέγχεται η μεταξύ τους συμπεριφορά στο χώρο που συνυπάρχουν. Συνήθως στις αγέλες επικρατεί ο πόλεμος των αρσενικών για κυριαρχία, επίσης είναι επικίνδυνο να μπει ένα καινούργιο ζώο σε υπάρχουσα αγέλη, διότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των ήδη υπαρχόντων ζώων της αγέλης που θα το αντιμετωπίσουν σαν εισβολέα.

Βέβαια, μπροστά στο κέρδος τους, αδίστακτοι επιχειρηματίες που προβάλλονται και ως φιλόζωοι, αδιαφορούν για το πως νιώθουν οι ζωντανές αυτές υπάρξεις, καθώς επίσης για τον δημόσιο κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει η απόδραση ενός άγριου ζώου. Η πρότασή μας, λοιπόν, είναι αυτά τα ζώα να μεταφερθούν σε δημόσιους δρυμούς, φυλασσόμενους η μη με ειδικούς φράχτες και εθελοντές. Αυτό ασφαλώς δεν είναι εφικτό στην χώρα μας λόγω οικονομικού κόστους. Υπάρχουν όμως χώρες με φυσικούς δρυμούς που μπορούν να εγκατασταθούν. Να ζητήσουμε λοιπόν από τις χώρες αυτές την άμεση βοήθειά τους, ώστε να εγκατασταθούν όλα τα ζώα μαζί με την αγέλη τους σε κάποιους από τους δρυμούς αυτούς, όχι μεμονωμένα, πάντα με συνοδεία από ειδική ομάδα κτηνιάτρων εκπαιδευμένους στη διαχείριση άγριων ζώων, και με επίβλεψη ανθρώπων των εθνικών δρυμών, για την σωστή μεταφορά τους. Ο χιμπατζής Μπαζού ας είναι το τελευταίο άδικο θύμα στον βωμό του κέρδους. Καλούμε λοιπόν όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν όλες αυτές τις κερδοφόρες εγκληματικές επιχειρήσεις, καθώς και όλους τους πολίτες να μην συνδράμουν με τις πληρωμένες επισκέψεις τους σε αυτά τα κολαστήρια των ζώων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet