Φρέσκα προϊόντα λαϊκής αγοράς συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Κυψέλης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Φρέσκα προϊόντα λαϊκής αγοράς συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Δημήτριο Κυψέλης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κυψέλης μετέβη την Κυριακή των Βαΐων 25/4 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, όπου συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν σε εκατοντάδες πολίτες από το κέντρο της Αθήνας 6 τόνοι φρέσκων προϊόντων λαϊκής αγοράς, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς «Άγιος Γεράσιμος» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Παρόντες ήταν οι εφημέριοι του Ναού, πατέρας Στάχυς και πατέρας Χρύσανθος, η Μ. Ντίντα Γαροφαλάκη, τομεάρχης 6ου Διαμερίσματος της Περιφέρειας Αττικής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Φ. Σελίμης και η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Ε. Γιαννακοπούλου.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Σύλλογο Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς «Άγιος Γεράσιμος», που μετρά ήδη έναν χρόνο, έχουν υλοποιηθεί άλλες τέσσερις μεγάλες δράσεις, μέσω των οποίων διανεμήθηκαν τόνοι φρέσκων προϊόντων σε χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Σε συνεργασία με την Εκκλησία και τον Σύλλογο Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς στήνουμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, τις άγιες αυτές μέρες. Η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον Άγιο Δημήτριο Κυψέλης, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Φ. Σελίμη, για να στηρίξουμε έμπρακτα ευάλωτους συμπολίτες μας ενόψει των εορτών του Πάσχα. Η συνεργασία μας είναι πολύ εποικοδομητική, καθώς έναν χρόνο τώρα έχουμε κάνει από κοινού πολλές δράσεις και δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

»Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όλους και τους εφημέριους του Αγ. Δημητρίου που είναι κοντά στους ευπαθείς συνανθρώπους μας, για να μοιράσουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε όσους τα έχουν ανάγκη, για να μπορέσουν και αυτοί να γεμίσουν το πασχαλινό τραπέζι τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την κοινωνική λειτουργό και συνεργάτιδά μου Ελένη Γιαννακοπούλου για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, αλλά και για την Περιφέρειά μας, καθώς επίσης να συγχαρώ την κ. Μαρία Ντίντα, η οποία είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε πρωτοβουλία ανθρώπινης αλληλεγγύης.

»Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή δύναμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet