Φωτιά σε Κερατέα και Βίλια: Νύχτα – θρίλερ στο όρος Πατέρα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα
(Πηγή: eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά σε Κερατέα και Βίλια: Νύχτα – θρίλερ στο όρος Πατέρα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα

Με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν «μάχη» στο διπλό μέτωπο της φωτιάς στην Αττική, η νύχτα προβλέπεται δύσκολη κυρίως στα Βίλια, καθώς η δασική δύσβατη περιοχή δεν επιτρέπει πολλές παρεμβάσεις στον περιορισμό της, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στο όρος Πατέρα, και να είναι ανεξέλεγκτες. Αντίθετα, στην Κερατέα, όπου η βλάστηση είναι σαφώς λιγότερη, η εικόνα είναι καλύτερη, με την Πυροσβεστική, να παραμένει όμως σε συναγερμό λόγω των συνεχόμενων αναζωπυρώσεων.

Στην ευρύτερη περιοχή στα Βίλια, καίνε τρία μέτωπα. Στόχος της Πυροσβεστικής είναι να μην φτάσει στο Πόρτο Γερμενό. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση και άλλου οικισμού λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια, όπου αναμένεται δύσκολη νύχτα. Με μήνυμα που εστάλη από 112 οι κάτοικοι του Βενίζα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο Open ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, «οι φλόγες έχουν φτάσει στα δύο χιλιόμετρα από  τα Βίλια», ζητώντας ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το μεγάλο μέτωπο κινούνταν προς το όρος Πατέρα και είχε φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος».

Βελτιωμένη η κατάσταση στην Κερατέα

Στην Κερατέα η φωτιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κερδίζουν τελικά τη μάχη για να ανακόψουν την πορεία της. Ωστόσο παραμένουν σε συναγερμό υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες (16/8) το πρωί στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 104 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Χρυσοχοΐδης: Δύσκολη νύχτα στα Βίλια

Ο  υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής όπου ενημέρωσε για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη φωτιά στα Βίλια: «Στην περιοχή των Βιλίων επιχειρούν 240 πυροσβέστες, με εννέα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Έχουν σταλεί πέντε μηνύματα για εκκένωση, αντίστοιχα, οικισμών. Ενισχύονται οι δυνάμεις για την προστασία των Βιλίων, ενώ τόσο εκεί, όσο και στην Κερατέα, η διεύθυνση διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού ερευνά τα αίτια εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών. Θα είναι μία δύσκολη νύχτα. Πάνω από 90 πυρκαγιές ξέσπασαν από το πρωί σε όλη τη χώρα», δήλωσε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet